Dispozitivul care creează unde cu ultrasunete difuze pentru aplicații intracraniene

Cercetătorii de la University of California San Diego au creat un traductor cu ultrasunete care este menit să ofere un tratament cu ultrasunete mai sigur atunci când lucrează în interiorul creierului. Ecografia are un potențial terapeutic semnificativ pentru diferite afecțiuni care provin din creier, inclusiv epilepsia, iar sonogenetica de nivel următor implică vizarea diferitelor tipuri de celule din creier pentru a le face să răspundă la ultrasunete.

Cu toate acestea, dispozitivele cu ultrasunete actuale folosesc unde focalizate care se pot deplasa în interiorul craniului, provocând potențiale răni. Acest lucru poate interfera în eficacitatea tratamentului, dar poate provoca și efecte secundare inacceptabile, inclusiv supraîncălzire și hemoragie.

Tehnologia folosește aceeași matematică care asigură difuzia sunetului în sălile de concert pentru a crea un efect similar cu ultrasunetele, potențial crescând utilitatea și siguranța tehnicii pentru aplicațiile craniene.

Cercetătorii au creat un dispozitiv care poate crea în mod fiabil unde cu ultrasunete difuze. Au realizat acest lucru prin plasarea unui difuzor special conceput pe un traductor cu ultrasunete. Astfel de concepte sunt folosite pentru a proiecta săli de concert și permit sunetului să fie auzit în mod egal de către fiecare membru al publicului.

Până acum, cercetătorii au testat dispozitivul pe celule proiectate pentru a exprima un canal ionic care răspunde sonor și au observat niveluri mult mai mari de activare celulară atunci când a fost utilizat difuzorul.

University of California San Diego

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s