Captarea cheagurilor în câmp steril – Zoom POD

Imperative Care a creat Zoom Stroke Solution, un sistem complet pentru îndepărtarea mecanică a cheagurilor la pacienții cu AVC ischemic. Sistemul include un cateter de acces, catetere de aspirație, o pompă puternică și cea mai recentă tehnologie, Zoom Pod, un filtru de cheaguri care este poziționat în câmpul steril.

Deoarece filtrul este situat în câmpul steril, acesta permite clinicianului să identifice imediat când a fost aspirat cheagul și evită nevoia de a încerca să găsească cheagul după ce procedura a fost finalizată prin deschiderea unui recipient de aspirație sigilat. Dacă medicii doresc să analizeze în continuare cheagul aspirat, pot pur și simplu să trimită filtrul sigilat la laborator și să evite expunerea ulterioară la fluidele corporale sau perturbarea cheagului prin manipulare.

Accidentul vascular cerebral este o urgență medicală care apare atunci când un vas de sânge care hrănește creierul este înfundat sau se sparge, întrerupând fluxul sanguin vital către creier. Este a cincea cauză de deces în SUA și o cauză majoră de handicap grav în rândul adulților.

Aproximativ 87% dintre accidente vasculare cerebrale sunt ischemice și apar atunci când un cheag întrerupe alimentarea cu sânge a creierului, provocând moartea celulelor și țesutului creierului în câteva minute. Tratamentul accidentului vascular cerebral ischemic implică trombectomia mecanică, o procedură care îndepărtează cheagurile de sânge din creier.

Imperative Care

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s