Senzor de presiune gastrointestinală inspirat de tehnologia de comunicare incașă

Cercetătorii de la MIT au proiectat un senzor de presiune gastrointestinală care este inspirat din practica antică incașă quipu, care implică adăugarea de noduri la o lungime de sfoară pentru a înregistra informații.

Abordarea corzilor înnodate a fost folosită în mod adecvat de către acești cercetători MIT, care au descoperit că introducerea nodurilor într-un senzor de presiune gastrointestinal pe care l-au dezvoltat a crescut sensibilitatea acestuia.

Problemele de motilitate gastrointestinală stau la baza diferitelor afecțiuni gastrointestinale, dar tehnicile actuale de măsurare a presiunii gastrointestinale sunt greoaie și costisitoare. Această nouă abordare oferă un senzor ieftin care poate fi sterilizat prin autoclavare sau chiar implementat ca senzor de unică folosință.

Motilitatea gastrică, în timpul căreia mușchii gastrointestinali împing alimentele ingerate prin tract, este extrem de importantă în funcționarea normală și, dacă acest proces este dereglat, poate contribui la o varietate de tulburări, inclusiv constipație, reflux acid și sindromul colonului iritabil. În prezent, diagnosticarea sau evaluarea unei probleme de motilitate gastrică se realizează folosind manometrie de înaltă rezoluție, dar echipamentul necesar este costisitor și are diverse dezavantaje.

„Sunt foarte rapid de construit și super ieftine”, a spus unncercetător implicat în studiu. „A fi ieftin facilitează accesibilitatea prin scăderea costurilor, iar a fi de unică folosință ajută și mai mult acceptarea publicului, eliminând costul de întreținere și reducând complicațiile în timpul utilizării.”

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s