Test de coagulare a sângelui pe smartphone

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au dezvoltat o tehnologie bazată pe smartphone-uri care poate permite cuiva să efectueze un test de coagulare a sângelui acasă. Tehnologia este ieftină și ușor de utilizat. Testul implică introducerea unei picături de sânge într-un accesoriu de plastic care poate fi vizualizat de o cameră a smartphone-ului. Smartphone-ul vibrează sângele, iar camera poate detecta când sângele s-a coagulat. Abordarea oferă o opțiune de testare a sângelui ieftină și convenabilă pentru pacienții care iau anticoagulante.

Anticoagulantele oferă o măsură de siguranță împotriva cheagurilor de sânge pentru o varietate de pacienți. Cu toate acestea, sângele cu o capacitate foarte limitată de coagulare poate fi periculos, ceea ce poate duce la sângerare necontrolată. Pacienții care urmează tratamente pe termen lung pot necesita teste regulate pentru a se asigura că sângele lor își menține capacitatea optimă de coagulare. În prezent, o astfel de testare necesită fie echipament scump, fie o vizită la clinică.

Pentru a rezolva acest lucru, acești cercetători au dezvoltat un test de coagulare a sângelui care poate fi efectuat acasă folosind un smartphone. Tehnica este relativ simplă și necesită doar o picătură de sânge, pe care utilizatorul o pune într-un recipient minuscul de plastic, care se află sub smartphone. Cupa conține o substanță care inițiază coagularea sângelui și o particulă de cupru pe care camera se poate focaliza. Vibrând recipientul, aplicația pentru smartphone poate urmări mișcarea particulei de cupru în sânge. Pe măsură ce sângele se coagulează, mișcarea particulelor încetinește. Până acum, în testele inițiale, cercetătorii au arătat că dispozitivul este comparabil cu abordările standard pentru măsurarea coagulării sângelui.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington speră că tehnologia ar putea funcționa ca testele de zahăr din sânge la domiciliu și să ofere confort acestei populații de pacienți. Tehnologia ar putea oferi, de asemenea, o opțiune viabilă pentru regiunile lumii cu resurse reduse.

University of Washington

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s