Dispozitiv portabil pentru evaluarea expunerii la SARS-CoV-2

Cercetătorii de la Universitatea Yale au creat un dispozitiv de prelevare a aerului, denumit Fresh Air Clip, care poate fi purtat pe îmbrăcăminte. Acesta poate fi analizat ulterior, pentru a determina nivelul de expunere la SARS-CoV-2 în timp ce a fost purtat. Tehnologia ieftină, fără baterii, ar putea permite oamenilor să identifice mediile interioare nesigure care ar putea necesita măsuri suplimentare de siguranță. În timp ce designul nu permite monitorizarea virală în timp real, costul său scăzut și ușurința de utilizare ar putea face din acesta o modalitate simplă de îmbunătățire a siguranței virale la locurile de muncă și unitățile de asistență medicală.

Pe măsură ce învățăm să trăim cu SARS-CoV-2, tacticile noastre de a face față acestuia s-au schimbat. În primele zile ale pandemiei, când vaccinurile nu erau disponibile, multe țări au optat pentru blocaje severe și restricții de mișcare, împreună cu practici sanitare de bază, cum ar fi spălarea mâinilor.

O parte a acestui efort implică ca mediile interioare să fie mai sigure împotriva COVID-19. Creșterea circulației aerului și a ventilației ar putea contribui la reducerea acumulării de aerosoli încărcați cu viruși, iar în viitor soluții mai avansate, cum ar fi filtrele de aer pentru decontaminare, ar putea deveni obișnuite.

Identificarea unde virusul tinde să se acumuleze în interior este, de asemenea, esențială pentru reducerea transmiterii și modificarea spațiilor interioare, astfel încât acestea să fie cât mai sigure posibil. O metodă implică prelevarea activă a probelor de aer pentru a identifica particulele virale. Cu toate acestea, probele active de aer sunt de obicei mari, scumpe și necesită o sursă de energie. Acești cercetători au creat o alternativă pasivă cu costuri reduse care poate fi purtată pe îmbrăcăminte pe tot parcursul zilei și apoi analizată pentru a determina nivelurile de expunere pentru purtător.

Yale

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s