Implant ortopedic inteligent pentru îmbunătățirea creșteri osoase

Compania Intelligent Implants a dezvoltat SmartFuse TLIF, un implant spinal menit să îmbunătățească vindecarea oaselor și să reducă ratele de lipsă de consolidare după operația de fuziune a coloanei vertebrale. Implantul este echipat cu electrozi care sunt proiectați pentru a îmbunătăți creșterea osoasă, precum și pentru a oferi un mijloc de monitorizare a vindecării osoase.

O proporție semnificativă a operațiilor de fuziune spinală eșuează, din cauza neuniunii, unde vertebrele nu fuzionează, ducând la complicații, inclusiv durere și necesitatea unor proceduri corective. Implantul SmartFuse TLIF este destinat să rezolve acest lucru prin furnizarea de stimulare electrică, despre care compania raportează că poate îmbunătăți în mod semnificativ vindecarea oaselor.

SmartFuse este o tehnologie de implant activă, wireless, care utilizează o serie de electrozi pentru stimulare, control și monitorizare a creșterii osoase. Sistemul este compus dintr-un implant, folosit pentru furnizarea de stimulare electrică locală și accelerarea creșterii osoase, un dispozitiv portabil extern pentru alimentare și comunicarea fără fir cu implantul și un portal pentru medic și pacient, bazat pe cloud.

Semnalele electrice fac parte din natură și fac parte din centrul fiziologiei noastre, jucând un rol crucial în procesul de creare a osului nou în organism. De fapt, se mai știe că dacă un semnal electric extern este aplicat în mod corespunzător, putem stimula formarea osului. Compania Intelligent Implants a aplicat principiile de neurostimulare și designul micro-electronic avansat pentru a crea primul implant fără fir care poate furniza această stimulare electrică direct asupra locului unde este necesar noul os.

Intelligent Implants

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s