Platforma de asistență laparoscopică Maestro

Compania Moon Surgical a dezvoltat platforma de asistență laparoscopică Maestro, un asistent chirurgical robotizat cu două brațe care poate ține și manipula instrumente laparoscopice standard. Dispozitivul este conceput pentru a fi utilizat lângă pat și oferă chirurgului o mai mare flexibilitate și control, fără complexitatea și cheltuielile unor alți roboți chirurgicali.

Platforma Maestro este un asistent chirurgical robotizat care oferă chirurgului două brațe suplimentare, oferind un nivel mai ridicat de siguranță și fiabilitate. Este plasat lângă pat, în fața chirurgului, și poate fi manipulat clar și ușor de către medic. Platforma funcționează cu orice instrument laparoscopic disponibil, datorită tehnologiei de cuplare magnetică.

Chirurgul rămâne întotdeauna în control asupra brațelor și le poate poziționa în orice mod este necesar. Acesta este asistat pur și simplu în ținerea celor două instrumente suplimentare, putând opera în același timp cu propriile instrumente.

În prezent compania lucrează la un software de urmărire a camerei intraoperatorii care ar permite brațului camerei să urmărească automat instrumentele manipulate de către chirurg. În plus, o cameră încorporată de detectare a camerei de înaltă rezoluție urmărește mișcările chirurgului și mediul sălii de operație pentru a putea în cele din urmă să poziționeze automat brațele în configurația lor optimă înainte de începerea procedurii.

Moon Surgical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s