Test rapid pentru eficacitatea anticorpilor împotriva variantelor SARS-CoV-2

La Universitatea Duke, o echipă de oameni de știință a dezvoltat un test care furnizează rapid date despre cât de eficienți sunt anticorpii în neutralizarea diferitelor variante de COVID-19. Testul ar putea fi foarte util pentru a determina imunitatea unui anumit pacient împotriva diferitelor variante sau pentru a decide cu privire la cea mai bună terapie cu anticorpi monoclonali de utilizat.

Pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în întreaga lume, mulți oameni vaccinați sunt îngrijorați că ar putea să nu aibă suficientă imunitate împotriva unei astfel de variante a virusului.

„În prezent, nu avem o modalitate rapidă de a evalua variantele, nici prezența lor la un individ, nici capacitatea anticorpilor pe care îi deținem de a face diferența”, a susținut Cameron Wolfe, liderul studiului, într-un comunicat de presă.

„În timp ce dezvoltăm un test la punctul de îngrijire pentru anticorpii și biomarkerii COVID-19, ne-am dat seama că ar putea exista un anumit beneficiu în a putea detecta capacitatea anticorpilor de a neutraliza variante specifice, așa că am construit un test în jurul acestei idei”, a spus. Ashutosh Chilkoti, un alt cercetător implicat în studiu.

Testul poate fi finalizat în doar 15 minute, ceea ce se compară foarte favorabil cu tehnicile actuale.

Duke

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s