Monitorizarea sănătății respiratorii – Respira Lab Sylvee

Respira Lab a creat senzorul Sylvee, un plasture adeziv pe care utilizatorul îl poartă pe cutia toracică inferioară și care monitorizează sănătatea respiratorie. Dispozitivul funcționează prin rezonanță acustică, prin care emite sunet în cavitatea toracică și analizează vibrațiile ecou.

Datele măsurate oferă informații despre volumul de aer pulmonar și cantitatea de aer care este prinsă în plămâni, ceea ce poate oferi un semn de avertizare asupra unei exacerbări respiratorii.

Senzorul Sylvee folosește difuzoare și microfoane încorporate într-un plasture purtabil pentru a măsura modificările rezonanței acustice pentru modificările volumului de aer pulmonar, baza testării funcției pulmonare.

Captarea aerului este un simptom central și precoce al declinului respirator. Sylvee „injectează” zgomot în zona plămânilor și apoi măsoară tipul de sunet care este produs. Ca o lovitură pe o tobă, dacă există aer prins în plămâni, sunetul pe care îl face diferă de rezonanța sunetului produs atunci când aerul este eliminat complet din plămâni.

Pneumologii și medicii de asistență medicală primară își bazează diagnosticul și gestionarea afecțiunilor respiratorii pe volumul pulmonar, capacitatea, ratele de flux și aerul captat măsurate prin pletismografie și scanare CT combinată cu informații despre pacient, simptome și istoricul medical anterior.

Respira Labs

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s