Microroboți folosiți pentru furnizarea de chimioterapie către tumori

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din China au dezvoltat microroboți care își schimbă forma și care sunt ghidați către o zonă țintă a corpului, folosind magneți externi și care eliberează medicamentați ca răspuns la mediul local. Aplicația pe care cercetătorii au urmărit-o implică ghidarea microroboților către o tumoare solidă folosind magneți în afara corpului, iar apoi micromediul natural acid al tumorii stimulează o schimbare a formei, ducând la eliberarea locală a unui medicament pentru chimioterapie.

Microroboții constau dintr-un hidrogel imprimat 3D care răspunde la pH. Cercetătorii au ajustat densitatea de imprimare în anumite locații, astfel încât structurile mici să își schimbe forma în moduri previzibile și utile în condiții de pH scăzut. Această capacitate adaugă o „dimensiune” suplimentară și a determinat echipa chineză să descrie procesul ca imprimare 4D.

De exemplu, un design constă într-un microrobot în formă de pește care își deschide gura într-un mediu acid, eliberând un medicament conținut în burtă. Un altul este un crab care poate ține ceva în gheare și apoi îl eliberează atunci când este necesar, iar un al treilea design este un fluture care își poate mișca aripile.

O altă provocare implică manevrarea microroboților în zona în care sunt necesare, cum ar fi locul unei tumori solide. Pentru a rezolva acest lucru, cercetătorii au apelat la magneți externi. Aceștia au magnetizat micii microroboți prin înmuierea lor într-o suspensie de nanoparticule de oxid de fier, permițându-le să folosească magneți pentru a muta dispozitivele minuscule.

ACS

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s