Cercetătorii de la MIT au creat o mănușă care poate detecta mici modificări ale presiunii de-a lungul suprafeței sale atunci când un purtător prinde ceva. Mănușa conține senzori de presiune minusculi, împânziți cu micropiloni care creează modificări ale semnalului electric atunci când se îndoaie și se deformează. Aceasta oferă o măsurare incredibil de sensibilă a presiunii tactile, iar mănușa detectează chiar și pulsul purtătorului. Cercetătorii speră că tehnologia ar putea ajuta la reeducarea funcției motorii la pacienții care au suferit un accident vascular cerebral și, de asemenea, ar putea duce la dispozitive purtabile care pot măsura semnele vitale mai precis și mai convenabil decât dispozitivele existente, cum ar fi ceasurile inteligente.
Tehnologia funcționează datorită senzorilor mici de presiune care sunt încorporați în mănușa din material textil. Acești senzori sunt încrustați cu mii de „micropiloni”, care sunt filamente microscopice de aur care se deformează ca răspuns la presiune și oferă o modificare corespunzătoare a semnalului electric pe care dispozitivul îl poate măsura.

Aplicația principală pentru mănușa de detectare a presiunii este ca ajutor în timpul reabilitării accidentului vascular cerebral, ceea ce permite purtătorului să-și ajusteze forța și aderența mâinii și să urmărească progresul. Până acum, cercetătorii au caracterizat citirile de la mănușă, în timp ce utilizatorii efectuează o varietate de sarcini de zi cu zi care necesită grade diferite de dexteritate și prindere în diferite puncte ale mâinii, de la prinderea unui pahar până la ținerea unui balon.
Cu toate acestea, echipa este, de asemenea, interesată în încorporarea senzorilor în alte dispozitive portabile, cum ar fi plasturi flexibili, care pot măsura parametrii fiziologici, ca pulsul sau tensiunea arterială, cu mai multă acuratețe decât dispozitivele portabile existente axate pe sănătate.
