Guma de mestecat care neutralizează SARS-CoV-2

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au dezvoltat o gumă de mestecat care se poate lega de SARS-CoV-2 în saliva, contribuind potențial la reducerea transmiterii virale. Guma conține proteina ACE2 care se poate atașa de proteina virală a SARS-CoV-2. Prin legarea directă de particulele virale, poate împiedica transmiterea acestora prin tuse sau strănut.

Apariția de noi tulpini și lipsa acoperirii vaccinale în multe părți ale lumii au împins cercetătorii să inoveze și să mărească arsenalul împotriva transmiterii SARS-CoV-2..

Tratarea unui pacient cu COVID-19 este mult mai dificilă decât simpla prevenire a infecției, în primul rând. Deși vaccinurile pot preveni bolile severe, acestea nu previn complet infecția și transmiterea. Măsurile simple, cum ar fi măștile, pot juca un rol important în reducerea transmiterii în rândul populațiilor mari. Această ultimă tehnologie se încadrează în această categorie, dar folosește puțin mai multă sofisticare decât o mască de față.

„SARS-CoV-2 se repetă în glandele salivare și știm că atunci când cineva infectat strănută, tușește sau vorbește, o parte din acel virus poate fi expulzat și poate ajunge la alții”, a spus Henry Daniell, cercetător implicat în studiu. „Această gumă oferă o oportunitate de a neutraliza virusul în salivă, oferindu-ne o modalitate simplă de a reduce eventual o sursă de transmitere a bolii.”

Mecanismul de acțiune se bazează pe activitatea de legare a proteinei spike virale, care se leagă de receptorii ACE2 de pe celulele umane. Cercetătorii au exploatat acest fenomen prin încorporarea ACE2 într-o gumă de mestecat, creând o momeală virală cu aromă de scorțișoară.

University of Pennsylvania

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s