Baterii lavabile și flexibile pentru dispozitive medicale purtabile

Inginerii de la University of British Columbia au creat o baterie flexibilă rezistentă la apă care este suficient de durabilă pentru a fi supusă mai multor cicluri de spălare. Bateria este atât de flexibilă încât poate funcționa în continuare atunci când este întinsă pentru a-și dubla lungimea inițială. Este realizată din materiale ieftine, ceea ce o face potrivită pentru tehnologia de monitorizare a sănătății, cum ar fi articole de îmbrăcăminte, plasturi sau ceasuri care monitorizează semnele vitale.

Furnizarea unei surse de energie pentru tehnologia purtabilă este oarecum o enigmă, deoarece majoritatea bateriilor sunt delicate, neflexibile și cu siguranță nu se descurcă bine în jurul fluidelor precum transpirația corporală sau apa mașinii de spălat. Aceste probleme i-au determinat pe cercetătorii de la University of British Columbia să dezvolte un nou tip de baterie, care este concepută special pentru a fi inclusă în purtabile.

În mod obișnuit, bateriile sunt formate din materiale rigide, dar pentru a introduce o oarecare flexibilitate, echipa a măcinat componentele primare ale dioxidului de mangan și zinc în fragmente mici, pe care apoi le-au încorporat într-un polimer flexibil pentru a forma foi ultrasubțiri. Acestea au fost adunate împreună și încorporate în același polimer cauciucat, pentru a forma o acoperire impermeabilă.

Rezultatul final este incredibil de robust și poate rezista mai multor cicluri de spălare fără pierderi de performanță. Până acum, cercetătorii au supus o baterie la 39 de cicluri de spălare și aceasta a funcționat.

University of British Columbia

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s