Tub origami imprimat 3D pentru ventilatoare ieftine

Cercetătorii de la Simon Fraser University din Canada au dezvoltat un ventilator portabil la preț redus care utilizează un tub origami imprimat 3D. Deoarece până la 95% dintre componentele ventilatorului sunt imprimabile 3D, dispozitivul poate fi creat pentru aproximativ 200 de dolari, comparativ cu aproximativ 2000 de dolari pentru ventilatoarele portabile existente.

Ventilatoarele au fost un instrument cheie în timpul pandemiei de COVID-19, iar penuria a inspirat o varietate de dispozitive improvizate și inovatoare care au ajutat la salvarea de vieți.

În multe țări în curs de dezvoltare, lipsa accesului la vaccinuri, facilități medicale și echipamente ar putea face diferența între viață și moarte în timpul pandemiei. Există o nevoie continuă de echipamente medicale portabile și cu preț redus pentru a trata pacienții cu COVID-19 în astfel de regiuni, în special în locații rurale și îndepărtate.

În timp ce această ultimă tehnologie este concepută pentru a avea un cost redus, este departe de a fi improvizată, utilizând imprimarea 3D și un design unic origami pentru a crea un ventilator mic și portabil. În locul unei pungi simple, ventilatorul include un tub origami imprimat 3D, în care plăcile pliante origami formează un tub care este mai mic și mai puternic decât componenta echivalentă dintr-un ventilator convențional.

În timpul funcționării, tubul este contractat pentru a ajuta la respirație. Ca și în cazul atâtor dispozitive destinate utilizării cu resurse reduse, imprimarea 3D a fost cheia costului scăzut al tehnologiei.

Simon Fraser University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s