Biomateriale de etanșare livrabile prin cateter

BioDevek a dezvoltat un adeziv biomaterial care acționează pentru a sigila rănile și inciziile interne. Materialul este proiectat pentru a fi pulverizat printr-un cateter, iar aplicarea principală a tehnologiei de până acum este să acționeze ca un etanșant după rezecția polipului colonic.

În prezent, după rezecția polipului, chirurgii pot folosi cleme pentru a sigila locul rezecției, ceea ce poate împiedica vindecarea rănilor. Acest lucru poate duce la intervenții chirurgicale suplimentare pentru a corecta problema, fiind incomod atât pentru pacient, cât și pentru clinician.

Pentru a rezolva acest lucru, cercetătorii au creat acest biomaterial pentru a forma o etanșare instantanee peste locul unui polip rezecat, imediat după ce a fost descărcat dintr-un cateter. Etanșantul a fost optimizat pentru a oferi amestecul corect de proprietăți mecanice și biocompatibilitate pentru această aplicație, dar poate fi modificat pentru utilizare în alte locuri din corp.

Orice material care intră în corpul uman va fi imediat recunoscut ca fiind corp străin. Prin urmare, formularea materialului este extrem de importantă în răspunsul biologic „corect”. Sigilanții adezivi sunt în mod inerent proiectați pentru a interacționa chimic și fizic cu suprafețele țesuturilor, ceea ce face și mai dificilă obținerea răspunsului corect al țesuturilor.

BioDevek

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s