Senzorul cu nanotuburi de carbon detectează SARS-CoV-2 în 5 minute

Oamenii de știință de la MIT au anunțat dezvoltarea unui test rapid COVID-19 care poate detecta virusul într-o probă de salivă în doar cinci minute. Tehnologia nu necesită anticorpi sau alți reactivi scumpi de obicei asociați cu detectarea proteinelor și se bazează în schimb pe nanotuburi de carbon. Nanostructurile sunt închise într-o rețea de polimeri, în care se lipesc moleculele țintă, modificând semnalul fluorescent generat atunci când nanotuburile sunt iluminate cu ajutorul unui laser. Cercetătorii au reușit să adapteze rapid tehnologia nanotuburilor pentru a detecta SARS-CoV-2, sugerând că ar putea fi utilă în viitoarele pandemii care implică agenți patogeni încă necunoscuți.

Răspunsul științific la pandemia COVID-19 continuă, cercetătorii accelerând dezvoltarea unei varietăți de vaccinuri, tratamente și tehnologii de testare care ne-au ajutat să schimbăm situația cu privire la virus.

Tehnologia de bază a nanotuburilor a fost dezvoltată anterior de același grup de cercetare și a fost nevoie de mai puțin de două săptămâni pentru a o adapta pentru a detecta SARS-CoV-2. Această adaptabilitate sugerează că tehnologia ar putea fi reutilizată pentru a aborda viitoarele pandemii foarte rapid.

Tehnica se numește Corona Fase Molecular Recognition (CoPhMoRe) și polimerul este proiectat astfel încât molecula țintă să adere la acesta, modulând măsurabil semnalul fluorescent.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s