Monitor de glucoza din transpirație, non-invaziv

Oamenii de știință de la Universitatea Penn State au dezvoltat un monitor de glucoză care poate măsura în mod neinvaziv nivelurile de glucoză din transpirație, în timp real.

De la testele tradiționale cu degetul până la monitoare implantabile, există un element invaziv în procesul de măsurare al glucozei. Deoarece pacienții cu diabet au nevoie de măsurători frecvente ale nivelului de glucoză din sânge, aceste proceduri invazive sunt inevitabile, cel puțin pentru moment.

O alternativă fără durere ar implica exploatarea unui lichid corporal excretat liber, care conține și glucoză. Acest lucru ar putea oferi o alternativă neinvazivă la testarea glicemiei. Lichidul este sudoarea și, în timp ce tehnologia de măsurare a nivelurilor mici de glucoză prezente în el nu este încă disponibilă comercial, cercetătorii speră să schimbe acest lucru.

Grupul de cercetare Penn State este încrezător că nivelurile mici de glucoză găsite în transpirație pot oferi o corelație semnificativă cu cantitatea găsită în sânge și au conceput un dispozitiv pentru a măsura nivelurile de glucoză din transpirație. Tehnologia implică atragerea transpirației într-o cameră microfluidică, unde glucoza reacționează cu o soluție alcalină pentru a forma un compus care poate reacționa cu un aliaj de nichel-aur prezent în dispozitiv. Această reacție provoacă un semnal electric care poate indica cantitatea de glucoză prezentă în transpirație.

Penn State

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s