Acoperire antimicrobiană pentru prevenirea infecțiilor din jurul implanturilor ortopedice

Un grup de cercetători de la Universitatea Duke au conceput un sistem de administrare a antibioticelor pentru a face suprafețele implanturilor ortopedice rezistente la infiltrarea bacteriană. Tehnica presupune pulverizarea sau vopsirea unei combinații de polimeri hidrofili și hidrofobi, amestecați cu un antibiotic la alegere, pe suprafața implantului. Învelișul eliberează antibioticul pe o perioadă de 2-3 săptămâni, contribuind la reducerea șanselor de infecție.

Implanturile ortopedice existente sunt expuse riscului de infecție, ceea ce duce la morbiditatea pacientului și intervenții chirurgicale de revizuire. Suprafața metalică a majorității implanturilor oferă un loc ideal pentru creșterea microbiană, cu un flux de sânge redus pentru a transporta antibiotice la locul vizat. Pentru pacienții vulnerabili, aceasta poate fi o problemă serioasă. De exemplu, pacienții pediatrici cu cancer osos necesită adesea îndepărtarea osului și plasarea implantului, dar regimul lor de chimioterapie este de obicei imunosupresor, punându-i la un risc serios de infecție cu implant.

Un clinician poate amesteca un antibiotic la alegere cu polimerii și apoi îl poate aplica pe implant cu puțin timp înainte de operație, folosind o lumină UV pentru a iniția o reacție chimică care imobilizează medicamentul pe suprafața implantului. Antibioticul poate fi ales în funcție de zona tratată sau în funcție de cunoașterea microbilor prezenți. Amestecul poate fi aplicat prin pulverizare, vopsire sau scufundare, astfel încât sistemul este foarte flexibil.

Duke

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s