Sistem de radiografie portabil, de mici dimensiuni – OXOS Micro C

OXOS Medical a creat Micro C, un sistem de radiografie portabil aprobat de FDA (Food and Drug Administration), proiectat pentru a vizualiza extremitățile distale, de la umăr la mână și de la genunchi la picior. Micro C este destinat să prevină situațiile în care clinicienii trebuie să manipuleze și să opereze dispozitive mari pentru a efectua imagini simple cu raze X ale oaselor mici din extremități și le permite să efectueze imagini chiar la punctul de îngrijire.

Acesta poate fi utilizat în timpul procedurilor chirurgicale și permite chirurgilor să capteze mai ușor imagini care ar putea fi dificil de obținut folosind echipamente mari, fixe. Dimensiunea mică și natura portabilă a sistemului pot ajuta, de asemenea, la creșterea accesului la imagistica medicală în zonele cu resurse reduse și îndepărtate ale lumii.

OXOS raportează că dispozitivul emite niveluri foarte scăzute de radiații în comparație cu sistemele tradiționale de raze X. Așadar, Micro C poate fi folosit pentru radiografie digitală dinamică, ceea ce înseamnă că poate produce „videoclipuri cu raze X”, permițând clinicienilor să efectueze injecții ghidate sau să studieze oasele în mișcare.

OXOS Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s