Identificarea infecțiilor plăgilor printr-un test de schimbare a culorii

Cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie, împreună cu colaboratori externi, au dezvoltat un test simplu de schimbare a culorii care indică rapid dacă o rană este infectată cu bacterii dăunătoare. Testul funcționează prin detectarea factorilor de virulență eliberați de bacterii, care provoacă o simplă schimbare de culoare a unei soluții. Testul ar putea ajuta medicii să determine dacă să prescrie antibiotice și poate ajuta la evitarea prescrierii inutile. Deoarece testul poate fi administrat la punctul de îngrijire și nu necesită analize de laborator costisitoare și consumatoare de timp, poate fi foarte util în regiunile cu resurse reduse sau îndepărtate.

În prezent, poate fi dificil de știut dacă o rană este infectată, mai ales în stadiile foarte incipiente ale infecției, când tratamentul prompt ar putea face o mare diferență. De obicei, probele de tampon de rană trebuie analizate într-un laborator, luând timp, efort și resurse semnificative pentru a identifica infecția. În momentul în care o infecție este confirmată, este posibil să fi fost ratată oportunitatea de a o aborda devreme. Pentru a evita acest lucru, clinicienii pot prescrie antibiotice profilactic sau dacă o infecție este doar suspectată, dar nu este confirmată.

Deși acest lucru poate fi prudent, în funcție de situația clinică, prescrierea și utilizarea excesivă a antibioticelor stau la baza apariției bacteriilor multirezistente și, prin urmare, este important să folosim aceste medicamente numai atunci când este necesar.

Oferind un rezultat în doar 30-60 de minute, sistemul ar putea fi ideal pentru utilizare la distanță și cu resurse reduse.

SmartWound Limited

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s