Dispozitiv fără baterie care acționează ca o cohlee artificială

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie Huazhong din China au creat un dispozitiv fără baterie care ar putea deschide calea unei cohlee artificiale pentru a ajuta oamenii care se confruntă cu pierderea auzului. Cohleea, o componentă a urechii interne, transformă undele sonore în impulsuri electrice, iar noul dispozitiv îndeplinește o funcție similară.

Pentru multe persoane cu deficiențe de auz, problema poate consta în deteriorarea firelor de păr minuscule din cohlee care ajută la transformarea undelor sonore într-un semnal electric pe care creierul îl poate recunoaște și interpreta. Această deteriorare este de obicei ireversibilă și un dispozitiv care poate fi introdus sau implantat în ureche poate fi cea mai bună opțiune pentru a restabili auzul. Această situație i-a inspirat pe cercetători să încerce să dezvolte o cohlee artificială, dar în prezent astfel de dispozitive necesită o sursă de alimentare externă, cum ar fi o baterie, ceea ce înseamnă că pot fi voluminoase sau necesită înlocuire.

Pentru a aborda acest lucru, acești cercetători chinezi au dezvoltat un dispozitiv piezo-triboelectric auto-alimentat care poate deschide calea pentru cohleele artificiale ale viitorului.

Până acum, echipa a testat dispozitivul într-o ureche model, redând o piesă muzicală și apoi transformând semnalul electric corespunzător generat de dispozitiv într-un fișier muzical nou.

Va fi nevoie de dezvoltare ulterioară înainte ca tehnologia să fie suficient de bună pentru a fi folosită ca cohlee artificială, dar calea de urmat este puțin mai clară.

American Chemical Society

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s