RMN portabil Hyperfine Swoop

Hyperfine a creat Swoop, un scaner portabil RMN. Dispozitivul a primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration) ca primul scaner RMN portabil, la patul pacientului în 2020 și un studiu recent ne arătat faptul că poate ajuta la depistarea precisă a accidentului vascular cerebral hemoragic, cu o specificitate de 96,6%.

Detectarea rapidă este importantă pentru succesul tratamentului și ajută la asigurarea celor mai bune rezultate pentru pacienți. Dispozitivul poate fi deplasat până la patul pacientului, lucru benefic pentru cei cu boli critice, care prezintă riscuri în momentul mobilității.

Scanerele RMN necesită, de obicei, facilități specializate și proceduri de intrare pentru a evita orice risc de rănire sau accidentare, din cauza magneților extrem de puternici. Swoop este portabil și folosește magneți cu câmp redus, care sunt siguri în jurul pacienților și al echipamentelor din apropiere.

Sistemul portabil Swoop de la Hyperfine este conceput pentru a permite medicilor să diagnosticheze rapid leziunile acute ale creierului și să ia decizii care pot salva vieți.

Prețurile tipice pentru un RMN de ultimă generație, de mare putere, care poate furniza rezultate detaliate variază de la 1 milion la 3 milioane de dolari. Sistemul Swoop este de 20 de ori mai ieftin, consumă de 35 de ori mai puțină energie și este de 10 ori mai ușor decât sistemele RMN convenționale actuale. Deoarece Swoop este portabil, pacienții cu condiții critice pot evita, de asemenea, transportul pentru imagistică, economisind timp, precum și resurse și reducând riscul de evenimente adverse în timpul transportului.

Hyperfine

Sursa: MedGadget.com

3 gânduri despre „RMN portabil Hyperfine Swoop

  1. Bună ziua , as dori sa știu dacă în Romania deține cineva acest pârât rmn deoarece sunt claustrofob și nu pot face rmn clasic

  2. Bună ziua , as dori sa știu dacă în Romania deține cineva acest model de aparat rmn deoarece nu pot face la un aparat clasic că am clastrofibie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s