Monitorizare la distanță pentru pacienții cu probleme cardiace

Biotricity a dezvoltat sistemul Bioflux, un dispozitiv mobil de telemetrie cardiacă. Sistemul este un monitor EKG cu trei canale și permite colectarea continuă de date și transmiterea acestora către un centru de apel în cazul detectării anomaliilor. În cazul în care problema detectată este considerată a fi gravă, un clinician poate contacta pacientul pentru a verifica starea acestuia de sănătatea și pentru a decide daca este necesară intervenția unui echipaj specializat.

Monitorizarea cardiacă de la distanță a făcut mai ușoară depistarea problemelor intermitente, cum ar fi aritmiile, și permite clinicienilor să își construiască o imagine pe termen lung a sănătății cardiace a cuiva pe măsură ce își desfășoară viața de zi cu zi. Sistemul Bioflux implică pacienți care poartă un holter și trei cabluri EKG și le permite să se deplaseze și să efectueze activități zilnice fără prea multe bătăi de cap. Dispozitivul are un modem celular integrat pentru transmiterea datelor și are o durată de viață de 30 de zile.

Boala cardiacă este ucigașul numărul unu în aproape fiecare țară din lume, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Dincolo de impactul asupra vieților, are și cel mai mare impact asupra costurilor asistenței medicale, în aproape fiecare țară. Gestionarea incorectă a unei afecțiuni cardiace poate duce, de asemenea, la probleme care se dezvoltă în alte afecțiuni, determinând indivizii să aibă mai multe probleme cronice. Ca atare, intervenția în timp util și gestionarea problemelor cardiace pot îmbunătăți viața pacientului, reducând totodată costurile.

Problemele cardiace sunt greu de diagnosticat, datorită naturii lor intermitente. Monitorizarea este utilizată pentru a colecta date pe termen lung, care sunt analizate, pentru a determina starea pacientului, după care se ia o decizie de tratament.

Biotricity

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s