Exoscheletul care poate ușura mersul pe jos pentru persoanele cu amputări deasupra genunchiului

Cercetătorii de la Universitatea din Utah au construit un exoschelet care poate ușura mersul pentru persoanele cu amputări deasupra genunchiului. Noul sistem, care folosește un actuator electromecanic atașat la coapsă și inteligență artificială pentru a se adapta stilului de mers al fiecărei persoane, reduce semnificativ consumul de energie pentru utilizatori.

Amputările deasupra genunchiului sunt deosebit de provocatoare în ceea ce privește mersul pe jos. Mulți dintre mușchii picioarelor sunt eliminați, ceea ce înseamnă că mușchii rămași, atât reziduali, cât și intacți, sunt mult mai solicitați. Picioarele protetice convenționale nu oferă nicio asistență în timpul mersului, astfel încât utilizatorii trebuie să exercite cantități semnificative de energie pentru a le balansa la fiecare pas.

Noul exoschelet se înfășoară în jurul piciorului și taliei afectate și folosește un actuator pentru a oferi asistență piciorului afectat. O componentă de inteligență artificială ajută la personalizarea activității exoscheletului pentru fiecare utilizator.

Dispozitivul este destinat să acționeze ca asistență și să reducă energia necesară mersului pe jos. „Este echivalent cu eliminarea unui rucsac de 26 de kilograme”, susține unul dintre cercetători.

University of Utah

Sursa:MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s