Dispozitive portabile personalizate, fără baterie, realizate pentru a se potrivi perfect

O echipă de ingineri de la University of Arizona a dezvoltat dispozitive portabile tipărite 3D, personalizate pentru fiecare utilizator. Tehnologia poate fi utilizată pentru a monitoriza o varietate de parametri fiziologici, inclusiv temperatura corpului și deformarea musculară în timpul activității fizice. În mod surprinzător, noile dispozitive nu necesită o baterie, dar folosesc recoltarea de energie wireless de la un alt dispozitiv din apropiere, în timp ce comunică cu un smartphone prin Bluetooth.

Dispozitivele portabile promit o nouă frontieră în monitorizarea continuă a bolilor, cu noi tehnologii care apar în mod regulat. Personalizarea portabilelor are sens, deoarece toată lumea are o formă ușor diferită a corpului și există o gamă uriașă de locuri pe care portabilele ar fi utile, necesitând modele și dimensiuni ușor diferite pentru a se potrivi. Aceste noi articole portabile sunt create folosind imprimarea 3D, pe baza scanărilor corporale ale utilizatorilor, ceea ce le permite să se potrivească perfect și să obțină citiri cât mai sensibile.

Până în prezent, articolele portabile create de cercetătorii din Arizona seamănă cu niște manșete ușoare, care pot fi purtate în jurul brațului sau al piciorului.

University of Arizona

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s