Patch magnetoelastic care transformă mișcarea corpului în energie electrică

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din California Los Angeles a creat un dispozitiv magnetoelastic care poate genera electricitate din mișcările corpului, inclusiv de mișcările cauzate de pulsul de la încheietura mâinii. Dispozitivul de tip patch-uri poate ajuta la alimentarea dispozitivelor portabile medicale sau a senzorilor implantabili și poate funcționa ca un monitor de ritm cardiac impermeabil în sine. Tehnologia se bazează pe efectul magnetoelastic, în care magneții mici din material se apropie și se îndepărtează unul de celălalt pe măsură ce materialul se flexează. Acest lucru face ca puterea câmpului magnetic să se schimbe, generând electricitate.

Tehnologiile purtabile și implantabile au un potențial și o utilitate semnificativă pentru o serie de aplicații medicale. Cu toate acestea, două puncte comune pentru aceste tehnologii sunt sursade energie și factorul care le protejează de lichidele din interiorul și de pe corpul nostru. Bateriile trebuie înlocuite și / sau reîncărcate, iar fluidele corporale au obiceiul de a distruge toate tipurile de componente electronice.

Această tehnologie de ultimă oră își propune să abordeze aceste probleme, iar cercetătorii din spatele dispozitivului susțin că este rezistent la apă și poate obține putere din mișcări simple ale corpului. Conține magneți microscopici dispersați într-o matrice flexibilă de silicon. Pe măsură ce siliconul se flexează, particulele magnetice se apropie și se îndepărtează una de cealaltă, generând electricitate.

În mod interesant, plasturele din silicon nu necesită mișcări mari pentru a genera electricitate, ci chiar mișcări subtile, cum ar fi un vas de sânge care pulsează sub pielea încheieturii mâinii, sunt suficiente pentru a produce curent electric.

UCLA

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s