Test de respirație care prevede regimul de tratament pentru medicamentele pentru epilepsie

Medicația anti-convulsivă trebuie adaptată pentru fiecare pacient, deoarece diferența dintre o doză terapeutică și una toxică este destul de mică. Acum, cercetătorii de la Universitatea Basel din Elveția au dezvoltat un test de respirație care poate oferi rapid informații despre abordarea optimă a tratamentului medicamentos pentru pacienții cu epilepsie. Testul lor oferă informații despre nivelurile de medicamente din organism, precum și despre metaboliții medicamentelor și alte caracteristici metabolice, care pot ajuta clinicienii să prezică dacă cineva răspunde în mod adecvat la un medicament sau dacă are nevoie de o doză modificată.

Pacienții răspund la terapie diferit, în funcție de modul în care metabolizează moleculele de medicament din corpul lor, ceea ce înseamnă o doza adaptată pentru fiecare pacient.

În cazul copiilor, care se confruntă cu schimbarea metabolismului pe măsură ce cresc, acest lucru poate necesita monitorizare periodică și ajustarea dozei. În prezent, testele de sânge sunt utilizate pentru a identifica cât de mult compus medicamentos este prezent în sânge.

Filozofia din spatele acestei noi tehnologii este respirația înainte de sânge și constă dintr-un sistem de spectrometrie care poate măsura metaboliții respirației în timp real. Rezultatele sunt instantanee și nu necesită analize de laborator.

Dispozitivul este foarte asemănător cu testul de alcool pe care îl folosește poliția.

University of Basel

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s