Senzor cu microunde pentru testarea rapidă a sensibilității la antibiotice

Cercetătorii de la University of British Columbia Okanagan au dezvoltat un senzor cu microunde ieftin și portabil, care poate detecta rapid modificările în creșterea bacteriană pentru a evalua susceptibilitatea la antibiotice. Având o sensibilitate ridicată, dispozitivul poate măsura creșterea bacteriană în prezența diferitelor concentrații ale unui antibiotic înainte de a fi prezente modificări vizibile ale creșterii. Tehnologia reduce timpul și cheltuielile asociate cu astfel de testări și ar putea deschide calea pentru terapia antibiotică personalizată pentru regiunile cu resurse reduse sau regiuni îndepărtate.

Antibioticele au revoluționat asistența medicală, permițând procedurilor chirurgicale de rutină să continue fără teama nejustificată de infecție și punând capăt unei game imense de boli urâte.

Problema majoră este utilizarea inadecvată a antibioticelor, iar o parte a soluției implică alegerea antibioticului corect pentru fiecare pacient. La urma urmei, nu are rost să prescrie un agent antibacterian pentru o infecție cauzată de bacterii care sunt deja rezistente la acel agent. Aici intervine terapia cu antibiotice personalizate, care implică testarea unui eșantion de bacterii cauzatoare de boli de la un anumit pacient pentru sensibilitatea lor la antibiotice înainte de a prescrie un antibiotic adecvat.

Această nouă tehnologie se bazează pe detectarea cu microunde ca mijloc de monitorizare a creșterii probelor bacteriene în prezența diferitelor concentrații ale unui antibiotic.

Scopul final este de a reduce utilizarea inadecvată a antibioticelor și de a îmbunătăți calitatea ingrijirii pacientilor.

University of British Columbia Okanagan

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s