Nanosenzor care detectează hormonul de stres dintr-o picătură de sânge

Cercetătorii de la Universitatea Rutgers au dezvoltat un microcip care poate efectua măsurători în timp real ale nivelurilor hormonilor de stres dintr-o picătură de sânge. Tehnologia ar putea oferi un înlocuitor pentru testele de laborator voluminoase și costisitoare pentru astfel de hormoni și ar permite pacienților să-și monitorizeze mai ușor nivelul de stres. Cipul include anticorpi, iar tehnologia monitorizează legarea anticorpilor prin măsurători de impedanță efectuate folosind electrozii din dispozitiv.

Viața a fost stresantă pentru mulți oameni în timpul pandemiei, în care bolile, blocajele și tulburările sociale generale au contribuit la probleme de sănătate mintală și stres cronic. În afară de a fi o experiență neplăcută, stresul cronic este o veste proastă pentru sănătatea noastră. Stresul poate fi un factor important în insuficiența somnului, probleme cardiace și atacuri de panică, printre alte afecțiuni.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a măsura nivelurile de stres și de a furniza date concrete implică măsurarea de cortizol din sânge.

Această ultimă tehnologie își propune să ajute pacienții să măsoare modificările naturale ale nivelurilor de cortizol și să monitorizeze tendințele în timp, fără a fi nevoie să trimită probe de sânge la un laborator.

„Cu tehnologii precum noul microcip, pacienții își pot monitoriza nivelul hormonal și pot gestiona mai bine inflamația cronică, stresul și alte afecțiuni la un cost mai mic”, susține Mehdi Javanmard, un cercetător implicat în studiu. Noul nostru senzor produce un răspuns precis și fiabil, care permite o citire continuă a nivelurilor de cortizol pentru analize în timp real. Are un mare potențial de a fi adaptat la măsurarea non-invazivă a cortizolului în alte fluide, cum ar fi saliva și urina. Faptul că etichetele moleculare nu sunt necesare elimină necesitatea instrumentelor voluminoase de dimensiuni mari, cum ar fi microscoapele optice.”

Rutgers

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s