Aparat care măsoară mobilitatea gâtului la pacienții cu cancer

Pacienții cu cancer la nivelul capului și al gâtului necesită frecvent îndepărtarea chirurgicală a ganglionilor limfatici de la gât. Deși acest lucru este necesar, poate provoca durere și rigiditate care pot persista mult timp după operație. Evaluarea mobilității gâtului acestor pacienți ar fi utilă, deoarece ar permite medicilor să identifice deficiențele în domeniul mișcării și să elaboreze strategii adecvate pentru a le îmbunătăți.

Cu toate acestea, tehnicile actuale pentru a realiza acest lucru sunt oarecum brute și nu produc date cuantificabile sau implică echipamente care nu sunt portabile sau ușor de utilizat, ceea ce face ca evaluările clinice de rutină să fie dificile.

Cercetătorii de la Columbia University School of Engineering and Applied Science au dezvoltat un aparat portabil care poate măsura mobilitatea gâtului la pacienții care au fost tratați de cancer la nivelul capului sau al gâtului. Dispozitivul folosește piese imprimate 3D și senzori simpli pentru a măsura mișcarea gâtului și a capului și ar putea ajuta clinicienii să înțeleagă impactul intervențiilor chirurgicale și să îi ajute să proiecteze un regim de tratament pentru a îmbunătăți mobilitatea gâtului.

Noul aparat se bazează pe un design similar pe care cercetătorii l-au folosit pentru a măsura mișcările gâtului la pacienții cu scleroză laterală amiotrofică. Până în prezent, echipa a testat noul aparat la cinci pacienți cu cancer, alături de măsurători ale activității electrice musculare la nivelul gâtului, pentru a testa mobilitatea gâtului înainte și după intervenția chirurgicală de îndepărtare a ganglionilor limfatici de la gât.

Columbia University School of Engineering and Applied Science

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s