Roboți miniaturali extrem de manevrabili, controlați magnetic

Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore au dezvoltat roboți miniaturali care sunt extrem de manevrabili și se pot mișca rapid în șase grade de libertate. Aceste mici dispozitive sunt magnetice și pot fi controlate folosind un sistem de bobine electromagnetice care manipulează cu precizie direcția și puterea câmpurilor magnetice. Cercetătorii speră că tehnologia lor ar putea deschide drumul către mici roboți chirurgicali care ar putea accesa zone greu accesibile din corp, cum ar fi creierul.

Potențialul roboților miniaturali în domeniul biomedical este semnificativ. Roboții care pot intra în corpul uman și pot îndeplini sarcini complexe ar putea fi foarte utili, dar pentru a realiza acest lucru este nevoie de o oarecare inovație și persistență. Această ultimă dezvoltare prezintă roboți extrem de manevrabili și abili, având dimensiunea aproximativă a unui bob de orez.

Roboții se pot mișca în șase grade de libertate, ceea ce înseamnă că se pot deplasa și roti în jurul a trei axe spațiale. Deși acest lucru a fost realizat la roboții mici anteriori, dispozitivele actuale pot efectua aceste mișcări foarte rapid, realizând mișcări specifice care sunt de 43 de ori mai rapide decât cele ale dispozitivelor anterioare și cu un cuplu semnificativ crescut.

Dispozitivele magnetice pot fi realizate folosind materiale moi, sporindu-și potențialul de utilizare în corp, și sunt controlate prin schimbări precise în puterea și direcția unui câmp magnetic aplicat. Dispozitivele sunt, de asemenea, abile și se pot strânge în locuri strâmte, sugerând că au potențialul de a accesa zone greu accesibile.

Nanyang Technological University, Singapore

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s