Neurostimulator gonflabil pentru controlul durerii al coloanei vertebrale

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au creat un dispozitiv de stimulare a coloanei vertebrale care poate ajuta la controlul durerii severe. Spre deosebire de tehnologiile existente, care necesită intervenții chirurgicale invazive pentru implantare, noul dispozitiv poate fi livrat cu ajutorul unui ac. Odată implantat, dispozitivul se desfășoară și se umflă pentru a oferi o acoperire extinsă în timpul stimulării măduvei spinării, în vederea controlului durerii severe. Tehnologia ar putea face stimularea măduvei spinării mai accesibilă pentru milioane de persoane

Stimularea măduvei spinării utilizează electricitatea pentru a perturba semnalele de durere din coloana vertebrală. Cu toate acestea, procedura utilizată pentru instalarea celui mai eficient tip de dispozitive de stimulare a coloanei vertebrale este invazivă, necesitând o intervenție chirurgicală complexă sub anestezie generală.

Stimularea măduvei spinării este un tratament de ultimă instanță, pentru cei a căror durere a devenit atât de severă încât îi împiedică să desfășoare activități de zi cu zi. Această ultimă tehnologie își propune să combine livrarea minim invazivă cu o acoperire extensivă a coloanei vertebrale și eficacitatea în ameliorarea durerii.

Dispozitivul este o pungă ultra-subțire care este rulată într-un cilindru mic și care se poate încadra într-un ac. Odată livrat în spațiul epidural, punga se derulează și poate fi umflată folosind apă sau aer pentru a acoperi o zonă a măduvei spinării. Electrozii mici din structura umflată pot furniza curent electric către măduva spinării, ajutând la perturbarea semnalelor de durere.

University of Cambridge

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s