Dispozitiv de băut pentru tratarea sughițului

Cercetătorii de la Universitatea din Texas Health Science Center din San Antonio au dezvoltat un dispozitiv pentru tratarea sughițurilor. Dispozitivul de tip pai de băut permite utilizatorului să aplice aspirație puternică pentru a atrage apă în el, înghițirea ulterioară declanșând atât nervii frenici, cât și nervii vagi, ceea ce ajută la ameliorarea sughițului. Tratamentul poate fi prima abordare științifică pentru tratarea sughițului, care poate fi o problemă majoră pentru persoanele care suferă de crize prelungite sau dureroase.

Pentru majoritatea dintre noi, sughițurile pot fi incomode și jenante. Cu toate acestea, pentru unii oameni pot fi mai mult o povară. Imaginați-vă că suferiți o criză de sughiț după o intervenție chirurgicală abdominală. La alți pacienți, criza de sughiț poate dura câteva zile sau chiar mai mult.

Majoritatea tratamentelor pentru sughiț sunt destul de grosolane. Deși funcționează uneori, nu sunt universal eficiente, în special pentru cazurile problematice de sughiț. „Nu au existat medicamente clare pentru sughiț. Singurele medicamente prescrise sunt medicamentele pentru psihiatrie care opresc spasmele, dar îi fac pe pacienți să adoarmă. De asemenea, nu există niciun dispozitiv pentru tratarea sughițurilor. Câteva dispozitive au fost brevetate sau propuse pentru brevete provizorii, dar nu au ajuns niciodată la stadiul de a fi disponibile oamenilor. ”, a declarat unul dintre cercetători, implicat în studuiu.

Combinația de aspirație forțată și înghițire declanșează nervii frenici și vagi, ceea ce ajută la calmarea sughițurilor. Recent, cercetătorii au efectuat un studiu pentru a vedea cât de eficient este instrumentul pentru a opri sughițurile. Într-un grup de 249 de voluntari, dispozitivul a demonstrat o eficiență de 92% la oprirea sughițurilor și peste 90% au raportat că instrumentul era ușor de utilizat.

University of Texas Health Science Center at San Antonio

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s