DIAMONDTEMP – Sistem de ablație pentru fibrilația atrială

Ablația cardiacă este metoda utilizată actual pentru tratarea majorității cazurilor de fibrilație atrială, la pacienții care nu răspund la medicamente. În timp ce ablația prin radiofrecvență poate fi extrem de eficientă, tehnica duce adesea la deteriorarea țesutului cardiac, dincolo de ceea ce se intenționează. Acest lucru poate fi rezultatul unei dispersii slabe a căldurii, a unei livrări excesiv de energice sau a unui număr de alți parametri, cum ar fi direcționarea slabă sau lipsa de percepție a temperaturii.

Cateterul are trei diamante în vârf, material cu capacitate excepțională de a difuza căldura. Acest lucru ajută senzorul de temperatură încorporat să obțină citiri mai exacte, reducând în același timp cantitatea de lichid de irigare de răcire care trebuie pompat, ducând la proceduri mai rapide. Ca atare, sistemul DiamondTemp poate regla rapid și inteligent livrarea de energie pe baza temperaturii detectate a țesutului.

Cateterul a fost conceput pentru a înregistra electrograme de înaltă rezoluție (EGM) care ajută medicii să identifice locațiile țintă ale tratamentului, precum și să evalueze dacă se formează leziuni.

DiamondTemp Ablation System

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s