Terapie localizată pentru cancerului de prostată

Avenda Health a dezvoltat sistemul Focal Therapy care oferă terapie pentru cancerul de prostată, ajutat de inteligență artificială, cu scopul de a trata numai țesuturile tumorale, reducând în același timp efectele secundare în comparație cu terapiile convenționale.

În prezent, există opțiuni de tratament limitate pentru bărbații cu cancer de prostată, chirurgia și radioterapia fiind abordările cele mai frecvent utilizate. Cu toate acestea, aceste tehnici prezintă riscuri semnificative pentru pacienți, inclusiv disfuncții urinare și sexuale. Sistemul Avenda Health Focal Therapy folosește inteligență artificială pentru a proiecta un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient, care are ca scop tratarea tumorii și conservarea țesuturilor din jur.

Tratamentul în sine are loc sub anestezie locală la cabinetul urologului și implică o ablație laser minim invazivă. Compania compară tratamentul cu o lumpectomie pentru tratamentul cancerului de sân și susține că reprezintă un progres semnificativ în standardul actual de îngrijire.

Folosind o bază de date extinsă privind imagistica și patologia cancerului, împreună cu informațiile clinice proprii ale pacientului, se creează o hartă a probabilității cancerului și un plan de tratament pentru a calcula cu precizie unde trebuie aplicat tratamentul, păstrând nervii din jurul prostatei și uretrei.

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, unul din opt bărbați dezvoltându-l în timpul vieții. Potrivit Institutului Național al Cancerului, 248.530 de bărbați vor fi diagnosticați cu cancer de prostată în 2021. Dintre acei bărbați, aproximativ jumătate au cancer de prostată cu risc intermediar care nu s-a răspândit dincolo de prostată. În ciuda progreselor înregistrate în multe domenii ale oncologiei, niciun tratament pentru cancerul de prostată localizat nu a fost aprobat de zeci de ani.

Spre deosebire de alte opțiuni similare, această abordare va oferi pacienților un plan de tratament personalizat prin utilizarea software-ului bazat pe inteligență artificială și va permite efectuarea tratamentului în cabinet folosind anestezie locală. Acest tratament minim invaziv și local nu va afecta posibilitatea unor opțiuni suplimentare de tratament viitoare, dacă este necesar, pentru anumiți pacienți.

Avenda Health

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s