Senzori pentru monitorizare wireless în timpul travaliului

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au dezvoltat o serie de senzori care pot asigura monitorizarea fără fir a mamelor însărcinate în timpul travaliului. Senzorii sunt un înlocuitor pentru firele și centurile utilizate în mod obișnuit pentru monitorizarea în timpul travaliului și pot trimite date direct pe smartphone-ul clinicianului, deschizând posibilitatea monitorizării de la distanță în medii rurale sau cu resurse reduse, sau chiar pentru nașteri la domiciliu în timpul pandemiei actuale.

În prezent, clinicienii monitorizează femeile însărcinate în timpul travaliului folosind o serie de curele și fire greoaie. Aceste măsurători includ semne vitale și date despre frecvența contracțiilor și sunt importante pentru a se asigura că mama și bebelușul sunt în siguranță. Cu toate acestea, dispozitivele pot aluneca din poziția inițială sau pot face dificilă ridicarea sau deplasarea purtătoarei.

Aceste dispozitive noi sunt fără fir și mult mai puțin greoaie. Acestea includ un senzor moale și flexibil care aderă la abdomen și care monitorizează contracțiile și bătăile inimii bebelușului. Un al doilea senzor, mult mai mic, este înfășurat în jurul unui deget pentru a măsura nivelurile de oxigen și temperatura periferică, în timp ce un al treilea aderă la piept și monitorizează inima maternă și temperatura.

„Eliminarea firelor nu numai că mărește confortul și libertatea de mișcare a mamei, dar duce și la date mai fiabile”, a spus John Rogers, cercetător implicat în studiu.

Echipa de cercetare a desfășurat deja monitoarizare în zone cu resurse reduse din mai multe țări, inclusiv Ghana și India. Dispozitivele își pot transmite datele către un smartphone, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru monitorizarea de la distanță. „Frumusețea tehnologiei este că poate funcționa cu o gamă largă de dispozitive mobile fără a sacrifica precizia”.

Northwestern University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s