Nanoparticule de reducere a genei, pentru tratarea COVID-19

Cercetătorii de la City of Hope, un centru de cercetare cu sediul în California și de la Universitatea Griffith din Australia, au colaborat pentru a crea o nouă terapie antivirală experimentală care poate trata COVID-19. Terapia constă din molecule mici de ARN interferent (siARN) încapsulate în nanoparticulele lipidice. Când sunt livrate în fluxul sanguin, nanoparticulele se deplasează către plămâni. Acolo, moleculele sunt eliberate în celulele infectate și continuă să se lege și să perturbe genomul virusului SARS-CoV-2.

Pandemia COVID-19 a evoluat în ultimul an și, odată cu campaniile de vaccinare în curs, multe persoane au acum o măsură de protecție împotriva virusului. Cu toate acestea, va mai trece ceva timp până când vor fi vaccinați suficienți oameni la nivel global pentru a obține ceva care se apropie de imunitate generală.

Molecule mici de ARN interferent se leagă de materialul genetic al virusului, rezultând în cele din urmă distrugerea acestuia și ruperea ciclului de replicare virală. Până în prezent, nanoparticulele au fost testate la șoareci. „Tratamentul specific virusului reduce încărcătura virală cu 99,9%. Aceste nanoparticule pot fi livrate unei game largi de celule pulmonare și pot reduce la tăcere genele virale ”, a declarat Nigel McMillan, cercetător implicat în studiu.

În mod interesant, tehnologia poate fi utilă împotriva noilor variante ale virusului și este, de asemenea, potrivită pentru stocarea pe termen lung, un atribut cheie pentru utilizarea pe scară largă și adaptare. „Acest tratament este conceput pentru a funcționa pe toate betacoronavirusurile, cum ar fi virusul SARS original (SARS-CoV-1), precum și SARS-CoV-2 și orice noi variante care pot apărea în viitor, deoarece vizează regiunile ultra-conservate din genomului virusului ”, a declarat Kevin Morris, un alt cercetător implicat în studiu.

City of Hope

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s