Imprimare 3D inversă pentru realizarea implanturilor medicale mici

Cercetătorii de la Universitatea RMIT din Australia au dezvoltat o nouă tehnică de imprimare 3D care le permite să creeze implanturi biomedicale incredibil de mici și complexe. Abordarea implică tipărirea matrițelor care pot fi umplute cu biomaterial. Odată ce matrița este dizolvată, structura biomaterială rămâne. În mod interesant, tehnica folosește imprimante 3D standard și adezivul PVA ca material de imprimare.

Imprimarea înlocuirilor de țesuturi este un domeniu imens de cercetare, dar echipele din întreaga lume s-au străduit să creeze structuri extrem de complicate care ar putea ajuta la îmbunătățirea viabilității implanturilor tipărite. Țesuturile sunt în mod natural complexe, dar până acum, biomaterialele tipărite 3D sunt oarecum brute în rezoluția și complexitatea lor. Acești cercetători au realizat că imprimarea unei forme inverse ar putea fi o abordare mai bună atunci când se urmărește crearea unor structuri mai complexe.

Structurile PVA tipărite pot fi dizolvate departe de nucleul biomaterial pur, doar plasându-le în apă.

„Tehnica noastră este suficient de versatilă pentru a utiliza materiale de calitate medicală la distanță”, a spus un cercetător implicat în studiu. „Este extraordinar să creezi forme atât de complexe folosind o imprimantă 3D de bază pentru liceu sau pentru domiciliu. ”

RMIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s