Senzor de transpirație pentru măsurarea non-invazivă a glucozei

Cercetătorii de la Universitatea din San Diego, California au dezvoltat un senzor de transpirație care măsoară nivelul de glucoză de pe piele și transformă aceste citiri în estimări exacte ale zahărului din sânge. Deoarece nivelurile de glucoză din transpirație pot varia de la o persoană la alta, senzorul încorporează algoritmi care personalizează măsurarea pentru fiecare utilizator, necesitând calibrare o dată sau de două ori pe lună.

Nevoia de înțepături regulate la nivelul degetelor este o barieră pentru mulți pacienți cu diabet în testarea regulată a nivelului de glucoză, deoarece procedura este dureroasă, incomodă, iar pentru mulți pacienți trebuie făcută de multe ori în fiecare zi. Controlul slab al nivelului de glucoză duce la o serie de probleme grave de sănătate pe termen lung, astfel încât asigurarea faptului că pacienții își pot testa și ajusta adesea nivelul de glucoză este crucială pentru sănătatea acestor pacienți.

Deși nivelurile de glucoză din transpirație se corelează vag cu nivelurile de glucoză din sânge, există niveluri semnificative de variabilitate de la persoană la persoană. Nivelurile de glucoză din transpirație tind să fie mult mai mici decât cele din sânge, iar ratele transpirației pot afecta, de asemenea, măsurătorile.

Pentru a aborda acest lucru, acești cercetători au dezvoltat un dispozitiv care poate oferi o măsurare personalizată pentru fiecare pacient. Un utilizator pur și simplu plasează degetul pe senzor pentru o perioadă de 1 minut pentru a colecta suficientă pentru testare.

Până în prezent, dispozitivul a fost testat la un număr mic de voluntari și ar putea prezice cu exactitate nivelul glicemiei înainte și după masă cu o precizie de peste 95%.

ACS

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s