Primul sistem robotizat de reabilitare în urma accidentelor vasculare cerebrale

Neurolutions a primit autorizația FDA (Food and Drug Administration) pentru introducerea sistemul său de reabilitar în urma accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este prima aprobare a unei tehnologii de interfață creier-computer pentru reabilitarea pacienților cu AVC și promite o recuperare mai rapidă și mai completă a funcției mâinilor la mulți pacienți.

Sistemul IpsiHand profită de partea nevătămată a creierului pentru a declanșa deschiderea și închiderea unui exoschelet robot plasat deasupra brațului afectat. Pacientul poartă un set de căști EEG (electroencefalografie) care detectează unde cerebrale, interpretează semnalele relevante și le trimite la exoschelet. Ideea se bazează pe repetiția mișcării mâinilor, în timpul mai multor sesiuni, care au loc la clinică sau independent la domiciliu. Studiile clinice au demonstrat faptul că dispozitivul îmbunătățește semnificativ rezultatele terapiei, inclusiv reeducarea musculară și creșterea intervalului de mișcare.

Pe parcursul a 12 săptămâni , toți cei 40 de pacienți participanți ai studiului au demonstrat îmbunătățiri asupra funcției motorii, în timpul procesului. Evenimentele adverse raportate au inclus oboseală și disconfort minor sau roșeață temporară a pielii.

IpsiHand

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s