Senzor care convertește semnalele antebrațului pentru a controla mâinile protetice

Cercetătorii de la Berkeley, Universitatea din California au dezvoltat un senzor portabil care poate măsura semnalele electrice din antebraț și poate utiliza inteligență artificială pentru a le corela cu gesturile mâinilor, cum ar fi mișcările degetelor individuale. Echipa a demonstrat că sistemul poate controla o mână protetică robotică și poate oferi o modalitate de efectuare a mișcărilor delicate cu astfel de dispozitive.

Senzorul flexibil poate măsura semnale electrice în 64 de zone discrete de pe antebraț și folosește inteligență artificială pentru a interpreta aceste semnale ca gesturi specifice ale mâinii. Un utilizator poate instrui sistemul să recunoască gesturile unice ale mâinii și, până în prezent, echipa l-a instruit cu succes pentru a recunoaște cu exactitate 21 de gesturi diferite.

„Când doriți ca mușchii mâinii să se contracte, creierul dvs. trimite semnale electrice prin intermediul neuronilor din gât și umeri către fibrele musculare din brațe și mâini”, susține Ali Moin, cercetător implicat în studiu. „În esență, ceea ce detectează electrozii din manșetă este acest câmp electric.

Sistemul de inteligență artificială inclus, denumit algoritm de calcul hiperdimensional, se poate actualiza în mod constant pe măsură ce noi informații devin disponibile. De exemplu, dacă semnalele electrice se schimbă, deoarece pielea unui utilizator transpiră, sistemul încorporează aceste informații noi în interpretarea datelor.

University of California, Berkeley

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s