Testul NIRVANA identifică și secventează rapid variantele virale COVID-19

Cercetătorii de la Institutul Salk din California, au dezvoltat un test pentru COVID-19 care poate identifica și secvența rapid virusul cauzal, ajutând la urmărirea noilor tulpini. Denumit NIRVANA, poate testa simultan și alte virusuri, cum ar fi gripa, care pot provoca simptome similare.

În timp ce pandemia COVID-19 continuă, autoritățile sanitare sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că noile tulpini sunt mai periculoase, mai transmisibile și mai dificil de tratat sau de vaccinat. În prezent, este necesar un test PCR pentru detectarea SARS-CoV-2 și este necesară o secvențiere genetică suplimentară pentru a identifica varianta virală, care necesită echipamente de laborator voluminoase și costisitoare. Această nouă tehnologie își propune să combine aceste rezultate într-un singur test, mic și portabil.

Abordarea RPA folosește proteine ​​pentru a separa și a copia firele de ADN în doar 20 de minute, ceea ce este diferit de PCR, care necesită cicluri de temperatură pentru a realiza același lucru. Tehnologia implică, de asemenea, o tehnică numită secvențierea nanoporilor în timp real și permite cercetătorilor să secventeze regiuni ale virusului care sunt predispuse la mutație, ajutându-i să urmărească mutațiile.

Un test portabil încorporează tehnologia și poate analiza 96 de probe. Ar putea fi util pentru screening rapid în aeroporturi sau școli.

Salk Institute

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s