Imagio – Imagistică optoacustică pentru leziunile mamare

Seno Medical a primit aprobarea FDA (Food and Drug Administartion) pentru dispozitivul Imagio care utilizează imagistica optoacustică pentru a ajuta medicii să identifice dacă leziunile mamare sunt benigne sau maligne. Se speră că această tehnologie neinvazivă și fără radiații va contribui la reducerea numărului de biopsii care trebuie efectuate.

Imaginea optoacustică combină ultrasunetele cu optica laser pentru a oferi o imagine combinată a anatomiei țesuturilor și a fluxului de sânge din jurul acesteia. Leziunile canceroase prezintă de obicei o densitate mare de vase de sânge nou formate (angiogeneză) și o saturație mai mică de oxigen în comparație cu țesuturile din jur. Sistemul Imagio oferă o privire asupra acestor parametri în timp real, iar radiologii, instruiți și certificați, alături de software-ului cu inteligență artificială, denumit SenoGram, fac diferența între leziunile mamare maligne și benigne.

Optimizarea diagnosticului maselor mamare necesită o sensibilitate foarte mare (≥98%), maximizând simultan specificitatea și minimizând falsurile pozitive și biopsiile de mase benigne.

Seno Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s