Vercise Genus – Stimularea profundă a creierului pentru boala Parkinson

Boston Scientific a obținut autorizarea FDA (Food and Drug Administration) pentru sistemul său Vercise Genus Deep Brain Stimulation (DBS). Aceasta este a patra generație de dispozitive DBS ale companiei, care sunt concepute pentru a avea o durată de viață mai lungă a bateriei, o direcționare îmbunătățită pentru a reduce simptomele și pentru a facilita programarea și gestionarea.

Dispozitivele Vercise Genus sunt disponibile în modele reîncărcabile și nereîncărcabile și sunt sigure pentru utilizare condiționată în scanerele RMN, având în vedere anumite precauții. Implanturile se bazează pe cablurile direcționale Cartesia ale Boston Scientific pentru a furniza impulsuri electrice către creier. Compania a colaborat cu Brainlab pentru a oferi medicilor capacități puternice de vizualizare atunci când implantează cablurile. Conectivitatea Bluetooth oferă o legătură fără fir pentru programarea generatoarelor de impulsuri și modificarea setărilor după ce sunt implantate.

„Am folosit sistemul Vercise împreună cu cablurile direcționale Cartesia pentru a oferi pacienților noștri un dispozitiv mic, o durată de viață a bateriei de cel puțin 15 ani și un control optim al simptomelor, oferind doza corectă de stimulare exact acolo unde este nevoie”, susține Jill Ostrem , director medical la Universitatea din California.

Vercise Genus DBS System

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s