SENSEI Robot – Detectarea cancerului prin sondă gamma

Lightpoint Medical a primit marcajul european CE pentru sonda gamma robotică SENSEI. Dispozitivul este primul de acest gen, permițând medicilor să îl introducă printr-o cavitate sau un port laparoscopic standard și să caute ganglioni limfatici și metastaze ale sistemului limfatic, atunci când este asociat cu un trasor radioactiv injectabil.

Articularea sondei în interiorul corpului se realizează folosind fie instrumente manuale, fie robotizate, cu un dispozitiv de prindere la capătul distal, iar atunci când se utilizează orientări multigrip, se obțin șase grade de libertate.

„SENSEI promite detectarea precisă a cancerului, în timp real, pentru chirurgia asistată robotic. În prezent, chirurgii nu au nicio modalitate de a detecta cu precizie cancerul intra-operator. Ca urmare, milioane de pacienți suferă în fiecare an, deoarece cancerul este lăsat frecvent în urmă sau țesutul sănătos și funcțional este eliminat inutil. ”

„Asigurarea marcajului european CE pentru SENSEI este o etapă importantă în eforturile noastre de a transforma intervenția chirurgicală a cancerului și subliniază angajamentul nostru de a satisface nevoile chirurgilor în ceea ce privește instrumentele miniaturizate de detectare a cancerului”, a declarat dr. David Tuch, CEO-ul Lightpoint Medical.

SENSEI

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s