Livrare de organe în zboruri fără pilot

MissionGO, un furnizor de soluții de aviație fără pilot, și Nevada Donor Network, au finalizat recent două zboruri de testare cu succes în Las Vegas, transportând un organ uman și țesut uman printr-un sistem de avioane fără pilot (UAS). MediGO a furnizat serviciile tehnologice necesare pentru colectarea și comunicarea datelor critice despre resursele și organele din ecosistemul transplantului.

Primul zbor a transportat cornee de cercetare într-un mediu urban, în timp ce al doilea zbor a livrat un rinichi de cercetare într-un zbor care a stabilit un record ca cel mai lung zbor de livrare a organelor.

Transportul unui organ de la donator la beneficiarul transplantului necesită mai multe schimburi de date între servicii terestre și aeriene pe distanțe mari. Acest lucru este ușor la sol, datorită urmăririi GPS, dar nu este fiabil în aer, deoarece emițătoarele GPS nu funcționează bine în cala de încărcare a avioanelor.

Pentru a remedia acest decalaj în transmiterea datelor, MediGO și FlightAware au anunțat un parteneriat în care MediGO va integra date și informații despre aviație în logistica și sistemul de monitorizare a organelor, oferind astfel o transparență sporită pe tot parcursul procesului de transport al organelor.

Aceste zboruri de testare sunt concepute pentru a dovedi fiabilitatea sistemelor de aeronave fără pilot (UAS), pentru a reduce timpul dintre donarea și transplantul de organe și pentru a reduce amprenta de carbon, toate acestea extinzând eficiența achiziției de organe și salvând în cele din urmă vieți.

MissionGO 

MediGO

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s