Anticorp sintetic care împiedică replicarea virusului COVID

Deși câteva tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19 au început să fie distribuite în întreaga lume, o tehnologie unică, dezvoltată la Universitatea din California, San Francisco, poate oferi o modalitate și mai directă de a preveni multiplicarea coronavirusului în corp. Echipa UCSF a creat un anticorp sintetic care împiedică legarea SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, de celulele umane.

Acești anticorpi sintetici, cunoscuți sub numele de nanocorpi, sunt modelați pe anticorpi mici pe care cămilele și lamele le generează adesea pentru a se proteja împotriva coronavirusurilor. Aceștia vizează vârfurile de pe exteriorul virusului SARS-CoV-2 pe care îl folosește pentru a se atașa de proteinele receptorului ACE2 de pe celulele umane. Prin atașarea la aceste vârfuri, noii nanocorpi blochează capacitatea virusului de a se atașa de celule.

Nanocorpii pot fi fabricați în cantități masive folosind bacterii sau drojdie și apoi transformați într-o pulbere uscată, care poate fi livrată printr-un nebulizator direct în plămâni pentru a oferi protecție directă împotriva acestui virus. Desigur, trebuie efectuate studii clinice pentru a valida această abordare, dar există indicații promițătoare că aceasta ar putea fi sigură și eficientă. Experimentele de laborator au arătat deja că nanocorpii rămân atașați de virusul SARS-CoV-2 timp de peste o săptămână și îl împiedică să infecteze celulele.

An ultrapotent synthetic nanobody neutralizes SARS-CoV-2 by stabilizing inactive Spike

UCSF

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s