Stimulare intraorală pentru apneea obstructivă în somn

Signifier Medical Technologies au creat un nou tratament pentru apneea obstructivă în somn. Spre deosebire de dispozitivele convenționale de apnee în somn, eXciteOSA este conceput pentru a fi utilizat pentru perioade scurte din zi și folosește stimulare electrică pentru a îmbunătăți funcția mușchilor limbii, ajutând la menținerea căilor respiratorii deschise în timpul somnului. Dispozitivul a fost recent autorizat pentru vânzare de către FDA (Food and Drug Administration).

Apneea în somn implică obstrucția căilor respiratorii în timpul somnului și poate avea o varietate de consecințe grave, inclusiv cancer și boli cardiovasculare. La mulți oameni starea nu este diagnosticată, dar pentru cei care sunt conștienți de starea lor există tratamente eficiente disponibile.

Tratamentele convenționale implică de obicei o presiune continuă aplicată pe căile respiratorii printr-o mască. Deși funcționează bine, unii utilizatori consideră că acest lucru le perturbă somnul și nu este potrivit pentru toată lumea. Acest lucru a inspirat dispozitivul eXciteOSA, care se aplică pe limbă timp de 20 de minute în fiecare zi, timp de șase săptămâni.

Signifier Medical Technologies

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s