Robotul chirurgical Dexter funcționează cu toate instrumentele de laparoscopie

Sistemele laparoscopice necesită de obicei instrumente de specialitate furnizate de producătorul robotului, iar acestea sunt destul de limitate în comparație cu gama largă de instrumente laparoscopice convenționale care există. Compania Distalmotion a obținut autorizația de reglementare europeană pentru a introduce robotul chirurgical Dexter care funcționează cu orice instrument laparoscopic.

Dexter este proiectat pentru a fi ușor de manevrat în spațiul chirurgical și este utilizat atunci când manipularea robotică poate ajuta cu precizie sporită, dexteritate și ergonomie. Dispozitivul Dexter vine cu propriile instrumente de 8 mm, pentru utilizare de rutină în disecție și sutură, atât mono, cât și bipolară.

Distalmotion susține că Dexter poate fi utilizat alături de orice turn laparoscopic comercial, permițând integrarea 4k, 3D sau orice altă tehnologie de imagine existentă sau viitoare.
Consola poate fi ridicată și coborâtă, pentru a permite chirurgului să acționeze dispozitivul așezat pe scaun sau în picioare.

Dexter Surgical Robot

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s