Implant de creier care oferă vedere nevăzătorilor

Oamenii de știință din Australia se pregătesc pentru studii clinice ale unui implant cerebral care poate restabili vederea limitată la persoanele nevăzătoare. Dezvoltat la Universitatea Monash din Melbourne, sistemul Gennaris implică ocolirea completă a ochiului și vizarea centrului de vedere al creierului.

O persoană poartă o pereche de ochelari, echipați cu o cameră care, prin intermediul unui computer, transmite în implantul cerebral ceea ce individul vede. Implantul fără fir este poziționat pe suprafața creierului și poate genera 172 de pete luminoase diferite pe care persoana le poate vedea. Producând în mod corespunzător aceste așa-numite fosfene, ar trebui să fie posibil să se furnizeze informații vizuale rudimentare despre ceea ce se află în fața utilizatorului.

În timp ce sistemul este conceput special pentru a restabili vederea, aceeași tehnologie are potențialul de a ajuta la depășirea paraliziei la mulți pacienți prin ocolirea nervilor răniți și conectarea membrelor afectate direct la creier.

Prototipul existent include un dispozitiv purtat pe cap, dotat cu o cameră, hardware și software pentru procesarea vederii, un transmițător wireless și implantul.

Monash University

Sursa: MedGagdet.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s